Blog-uri eLogos

Secțiunea de blog-uri eLogos

Drumul

raspunsuri

Trebuia să știi că pe poteca asta o să mergi desculț, o să te lovești de vânt și-o să-ți sapi cu degetele frânte, pe tăblița inimii, orânduiri. În arșita zilei vei aduna nuiele de pe-un pământ arid și sterp, ca să arunci în focul facut din ele vechile-ti haine, iar din loc în loc va trebui să ridici câte o piatră de aducere aminte pentru a-ntări ce Dumnezeu promite. Pe poteca asta să nu te temi de umbre căci, iată, zorii zilei vin!

  6 accesări
  0 comentarii
6 accesări
0 comentarii

Dăruiește o piatră prețioasă!

"Un cuvânt spus la vremea potrivită, este ca niște mere de aur într-un coșuleț de argint." (Proverbe 25:11)Nu este o noutate! Cu ajutorul cuvintelor comunicăm. Tehnologia de comunicare este în cuntinuă dezvoltare (împreună cu madam bârfa) și în ciuda acestor inovații devenim tot mai săraci în cuvinte de apreciere, cuvinte de încurajare.

Într-o zi m-am pornit spre magazin să fac ceva cumpărături. Eram la volan, am semnalizat, m-am asigurat și am intrat pe un drum principal și brusc observ că dacă mai aceleram un pic tăiam calea unui alt participant la trafic. L-am văzut târziu însă îndeajuns de devreme să opresc în siguranță. Tipul conducea o mașină foarte elegantă, era îmbrăcat foarte frumos, se încadrează, intră pe drumul de pe care eu ieșeam, avea cu geamul deschis și mă-njură. Nu e o scenă din România! Asta se întâmpla pe undeva prin Anglia. De obicei participanții la trafic sunt foarte politicoși și de cele mai multe ori chiar dacă ei sunt pe un drum cu prioritate renunță la aceasta pentru tine, din acest motiv am fost foarte deranjat de acea înjurătură. Involuntar m-am lăsat un pic afectat dar mai apoi cu ajutorul Domnului am reușit să trec peste această întâmplare.

În istorie cuvintele au jucat un rol important, în viața de zi de zi un cuvânt de încurajare poate salva viața cuiva. O vorbă bună poate scoate pe cineva din depresie. Atunci când vorbești poți ridica pe cineva, poți vindeca. 

În limba ebraică lesaper înseamnă a spune, însă la origine înseamnă a dărui o piatră prețioasă. Cu alte cuvinte...de fiecare dată când vorbești ar trebui să dăruiești o piatră prețioasă, ar trebui să zidești spiritual, practic, psihic pe cel ce te ascultă. Vă îndemn, și mă includ și pe mine, să ne punem următoarea întrebare: Dăruiesc eu pietre prețioase atunci când încerc să comunic cu cineva? 

 

Continuă să citești
  93 accesări
  0 comentarii
93 accesări
0 comentarii

De ce mai plangi cand sunt aici cu tine? versuri

De ce mai plangi cand sunt aici cu tine?

Copilul meu de ce mai lacrimezi?

Apropie-te azi cu multumire

Opreste-ti plansul chiar de nu ma vezi

R1: /:Tu prin credinta poti invinge totul

Continuă să citești
  139 accesări
  0 comentarii
139 accesări
0 comentarii

Alege bine pe cine iubesti

 

Nu știu cum cred alții, însă mie Dumnezeu mi-a vorbit într-un mod aparte despre ce înseamnă dragostea și cum anume ar trebui noi să o căutăm.
Alergăm bezmetici după înfățișări angelice și portofele pline, dar cum rămâne cu sufletul, dragi tineri?

Da, știu. O să vii cu teoria că e biblic ca fizicul să fie atras prima dată. Știu și sunt de acord. Dar, gândește-te în felul următor: dacă ți-aș pune în față zece fete sau zece băieți și toate/toți ți s-ar părea frumoși și atractivi, ce ai face? Ce ai alege atunci? Frumusețea fizică e relativă pentru faptul că vor exista în viața asta mulți oameni pe care ochii tăi îi vor vedea frumoși. Acum, cred că n-avem cum să luăm fiecare frumos/frumosă de mână și să plecăm în lume, nu? 

Continuă să citești
  153 accesări
  0 comentarii
153 accesări
0 comentarii

Lumina Sa straluceasca

Acum, când scriu aceste rânduri, simt o puternică dorință de a mă pune pe mine într-o lumină “proastă” ca lumina SA să strălucească. 
Fac acest lucru cu un singur scop: pocăința! Fiindcă am căutat mereu să fiu autentică, pentru că nu mi-a plăcut niciodată superficialul în care se scaldă majoritatea oamenilor (da, chiar și creștinii). Pentru că am obosit să văd peste tot cum crește mândria, dar scade tot mai mult smerenia. Știți, e ciudat și trist felul în care ne comportăm. Adică am recunoscut că suntem păcătoși atunci când L-am acceptat pe Isus ( fiindcă altfel n-aveam cum să devenim creștini) dar apoi am uitat să ne mai plecăm capetele pentru că ne-am ridicat tot mai des mâinile ca să arătăm către alții. 

Continuă să citești
  172 accesări
  0 comentarii
172 accesări
0 comentarii

Nu stiu care este muntele tau

Am doi buni prieteni.. Isus și scrisul. Îi port în suflet mereu și încerc, pe cât posibil, să-i dau mai departe. Scriind prind aripi și simt cum ating cerul. Oridecâteori mă pierd printre atâta aglomerație scriu..îi scriu Lui rugăciuni. Fericită, tristă, dezamăgită sau rănită aștern litere pe coala albă a vieții mele, încercând să-i dau culoare. Nu știu ce iese din toate astea, nu am niciun calificativ să-mi dau, nu pretind a fi nimic, din contră, m-am luptat destul de mult cu această dorință arzătoare de a scrie, considerând că nu am ce da, că nu sunt în măsură să o fac, credeam că ar trebui pur și simplu să tac atunci când sufletul tânjea să scoată totul la lumină. Am pășit mereu cu teamă pe acest drum și pășesc timid în continuare, dar am înțeles că nu poți fugi de ceea ce te strigă pe nume de nenumărate ori.

Nu știu care e muntele tău, nu știu ce vise ți se par imposibil de atins, nu știu pentru ce ai plâns nopți la rând, nu știu la ce a trebuit să renunți, nu știu ce anume te pune pe tușă sau ce fel de temeri îți paralizează viața, dar știu că Dumnezeu e în control. El este Tatăl tău. Oare înțelegi tu ce înseamnă asta? Creatorul a tot ce există e Tatăl tău. Te iubește, și nu te-ar abandona pentru nimic. El îți poartă visele, neputințele și rănile pe brațe și are grijă de toate nevoile tale în amănunt. La cuvântul Său toate se supun,de cine să te temi? Sunt oare depresia, anxietatea, suferința, boala, tristețea sau eșecul mai puternice decât El? Poate ceva să stea împotriva cuvântului Său? Nu, nu, nu, repetă la nesfârșit NU și fii pe pace. Liniștete-te, suflete..și prinde curajul pe care ți-l oferă cu atâta drag Dumnezeu!

 

Jarda Simona Liliana

  143 accesări
  0 comentarii
143 accesări
0 comentarii

Cât de frumos ai devenit, omule

Am fost cam...dintotdeauna mai plinuță. Nu pot să spun că eram foarte complexată de treaba asta, nici nu-mi petreceam nopțile plângându-mi în pernă crudul " destin". Din fericire, Dumnezeu a avut grijă să mă învețe că eu nu sunt reprezentată de kilograme, ten perfect, înălțime sau un chip angelic.Asta nu înseamnă că am fost sau sunt mereu mulțumită de felul cum arăt, cred că este sănătos să avem în vedere și acest exterior de carne, dar nu am să pun niciodată mai mult preț pe fizic decât pe caracter.

Mă doare însă pentru tonele de fete (poate și băieți) care nu-și găsesc liniștea din cauza felului cum arată. Și poate că, într-un final, ar reuși să se accepte, dacă nu ar fi întotdeauna judecate de băieți. De ce oare ne lăsăm înșelați de ce izbește ochiul? Carcasa pe care o purtăm nu are nimic special în ea. E doar înveliș. Dincolo de acest înveliș stă farmecul nostru. Bunătatea, credincioșia, bucuria, curajul, jertfirea, onestitatea, dragostea..vin din cel mai mic și "neînsemnat" loc al tău, sufletul. Poate nu am eu peri albi pe cap, dar îmi permit să vă promit că nimic nu e mai frumos decât un suflet bun. Înfrumusețează-te, omule drag. Stai toată ziua în oglindă. Dar ai grijă să alegi pentru acest proces oglinda inimii. Pune-ți toate podoabele Duhului Sfânt, acoperă-te cu hainele scumpe ale dragostei jertfitoare, parfumează-te cu cel mai de preț parfum: mireasma vieții veșnice. Doamne, cât de frumos ai devenit, omule. Răspândești lumină, pansezi răni, întinzi brațe iubitoare, oferi din Tine celui nevoiaș, îți pleci genunchii în rugăciune pentru cel slab. Îți strălucește frumusețea pe chip!

Nu mai lua seama la vorbe aruncate în vânt despre aspectul tău fizic. Din păcate, ele indică foarte clar un anumit nivel de educație. Cine își permite luxul să amintească de asta, a pierdut sigur lecțiile despre bun simț. Eu am decis. Nu mai permit nimănui să-mi indice valoarea. Sunt ceea ce sunt prin har. Și nu, nu mi-e frică că o să rămân singură. Dacă cineva are ochi doar pentru minusurile mele, atunci nu e în locul unde trebuie. Chiar dacă pare că lumea a luat-o razna, mie nu mi-e teamă. Din contră, am o pace cum n-am avut pentru multe alte lucruri. Cred că între atâta aglomerație există și acel el care a înțeles esența vieții. Nu uitați: suntem frumoși în măsura în care ne legăm inima de Hristos!

 

JARDA SIMONA LILIANA

Continuă să citești
  133 accesări
  0 comentarii
133 accesări
0 comentarii

Nu-i singur Iuda vinovat C. Ioanid

Nu-i singur Iuda vinovatDe sângele ce se dădu.Nici marii preoţi, nici Pilat,Ci lumea-ntreagă prin păcat!Şi eu, şi tu...Nu drumul greu spre Golgota,Nici biciul, când Isus căzu.Şi dacă crucea grea era,Povara noastră şi mai grea!Şi eu, şi tu...Nu patru cue L-au pătruns,Când El pe cruce se-aşternu.Ci noi, cu sufletul ascuns,Cu mii de patimi L-am străpuns!Şi eu, şi tu...Nu doar bătrânii cărturari,Nu doar mai marii preoţi, nu!Şi noi am râs cu ochii murdari,Si noi suntem cei doi tâlhari!Şi eu, şi tu...Şi nu ostaşilor prin sorţiCămaşa albă Şi-o dădu.Ci tuturor! Dar tu n-o porţi!Şi, fără ea, toţi suntem morţi!Şi eu, şi tu...Nu doar în stânci, sub lilieci,Nu doar sub lespede zăcu.Ci L-am ascuns ca pentru veciSub piatra unor forme reci,Şi eu, şi tu...Şi-acum Isus cel condamnatAzi El te-ntreabă :”Da sau nu ?Eşti tu sau nu eşti vinovat?”Eu am spus da! Şi-am fost iertat.Eu am spus da.Dar tu ? Dar tu?...

  110 accesări
  0 comentarii
110 accesări
0 comentarii

De ce-mi pierd uneori iubirea Traian Dorz

De ce-mi pierd uneori iubirea

și-mi plînge inima uscată,- ori am nevoie iar de sete,să nu uit apa niciodată?De ce-mi pierd uneori credințași zac învins de întristare,- ori am nevoie de înfrîngerisă pot să mă ridic mai tare?De ce-mi pierd uneori seninulși plîng cu zarea sfîșiată,- ori am nevoie de-ntunericsă caut lumina mai curată?De ce lași uneori prea goalădivina inimii-ncăpere,- ori am nevoie iar de-o moartesă gust mai dulce-o Înviere?De ce cad uneori sub lespezide apăsare și tristețe,- ori am nevoie-așa să-Ți cautmai dulci ale luminii Fețe?De ce-mi pleci uneori Isuseși parcă-mi piere viața-n mine,- ori am nevoie să văd astfelce gol și mort sînt fără Tine? ... 

  138 accesări
  0 comentarii
138 accesări
0 comentarii

Nu uita de zahar

Mai erau cinci minute până să înceapă ora. Copiii de clasa a V-a alergau prin sală gălăgioşi, dar şi emoţionaţi.

La ora 16 fix aveau testare la Religie.

Când a intrat profesoara, tot freamătul ca de pădure în furtună s-a transformat într-o linişte de deşert tropical.

„Aş vrea să răspundeţi cu cuvintele voastre, simple, la două întrebări:1. Cine este Dumnezeu?;2. Cum ştiţi că Dumnezeu există dacă nimeni nu l-a văzut?.

Continuă să citești
  212 accesări
  0 comentarii
212 accesări
0 comentarii

A doua venire a lui Hristos

Isus a promis ucenicilor Săi că va veni iarăşi. Este scris în Biblie: Ioan 14:1-3. „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”

Isus a promis ucenicilor Săi că va veni iarăşi. Este scris în Biblie: Ioan 14:1-3. „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”

Continuă să citești
  124 accesări
  0 comentarii
124 accesări
0 comentarii

Cum a ajuns Biblia la noi?

Dumnezeu a spus oamenilor că El a ales ce să spună şi ce să scrie. Este scris în Biblie: 2 Petru 1:21. „Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.” Dumnezeu este sursa tuturor informaţiilor din Biblie. Este scris în Biblie: 2 Timotei 3:16. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire.”

  185 accesări
  12 comentarii
Comentarii recente
Costica
Salut, 1. Este toata Biblia o proorocie? Se refera versetul din Petru la Deuteronom, Iov, Cantarea Cantarilor sau Psalmi? 2. Scrip... Read More
Sâmbătă, 17 Martie 2018 12:00
Florin Gabor
Nu toata Biblia este o proorocie ci sunt si momente istorice si este sii ceea ce noua din se cere sa traim. "Toata Scriptura este ... Read More
Sâmbătă, 17 Martie 2018 14:53
Costica
Daca nu toata Biblia este o proorocie insemna ca 2 Petru 1:21 nu se refera la toata Biblia. Sintagma citata de tine din Timotei se... Read More
Sâmbătă, 17 Martie 2018 16:00
185 accesări
12 comentarii

Miros de cer intr-un vas de lut - Cristian Boariu

Citat preferat: 

Ziua cand se va vorbi despre tine la trecut va fi ziua cand, daca ai trai tcu Dumnezeu, vei vedea cum arata cerul din partea cealalta. Daca nu, vei intelege ca exista totusi iad ...

"Cartea aceasta este o colectie de meditatii si eseuri de spiritualitate crestina. Autorul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, dar in mod deosebit tinerilor, aducand in fata cititorului un bogat continut de mesaj crestin. Stilul direct, limbajul accesibil, profunzimea gandului, seriozitatea si orientarea conservatoare a mesajului transforma lecturarea acestei carti intr-un real castig duhovnicesc." 

  197 accesări
  0 comentarii
197 accesări
0 comentarii

Secretul

 

Yanjel, proprietarul evreu al celei mai renumite brutarii din Germania, spunea adesea:"Știi de ce sunt azi in viața ?Eram adolescent in Germania, când naziștii omorau pe evrei fara mila.Naziștii ne-au dus cu trenul la Auschwitz. In timpul nopții, in compartimente, era un frig de moarte. Ne-au lasat zile întregi în vagoane, fără mâncare, fara paturi cu care sa ne incalzim. Ningea peste tot. Vântul rece ne îngheța obrajii in fiecare secunda. Eram sute de oameni în acele teribile nopți friguroase. Fără mâncare, fara apa, fara adăpost, fara paturi.Ne ingheta sângele în vine.Lângă mine era un bătrân evreu, iubit în orașul meu.Tremura tot și arăta îngrozitor. Mi-am așezat brațele în jurul lui, pentru a-l încălzi. L-am imbratisat puternic pentru a-i da puțină căldură. I-am frecat brațele, picioarele, fata, gatul. L-am implorat să rămână în viață. L-am încurajat. Toată noaptea l-am încălzit in acest mod pe acest om. Eram eu însumi obosit si înghețat. Degetele îmi înțepenisera, dar nu am incetat să-i masez trupul acestui bătrân pentru a-l încalzi.Au trecut astfel multe ore.In sfarsit, a venit dimineața, soarele a început să strălucească. M-am uitat in jurul meu sa vad alți oameni.Spre groaza mea, tot ce puteam sa vad, erau niște trupuri înghețate.Tot ce puteam sa aud, era o liniște de moarte. Noaptea geroasă îi omorâse pe toți.Ei muriseră de frig. Numai doi oameni supravietuisera: bătrânul și eu. Batranul supraviețuituise pentru că îl ținusem incalzit iar eu supraviețuituisem pentru că îl încălzisem.Îmi permiți să-ți spun secretul supraviețuirii in această lume? Cănd tu încălzești inima altora, vei rămâne încălzit și tu. Cand tu sprijini, încurajezi și inspiri pe alții, vei descoperi sprijin, încurajare și inspirație și în viața ta.Acesta este secretul unei vieți fericite!"

  137 accesări
  0 comentarii
137 accesări
0 comentarii

Conferința Upgrade Mission

Conferința Upgrade Mission.

Parteneri In Misiune (PIM) România vă invită la conferința Upgrade Mission.

Data

23-24 Martie 2018

Locație

Continuă să citești
  153 accesări
  0 comentarii
153 accesări
0 comentarii

Numele

Numele e o parte esențială a identității noastre.  El nu definește atât corpul nostru cât personalitatea, sufletul.

Revelarea numelui e un gest intim. Aproape la fel de intim ca privitul în ochi.

Continuă să citești
  136 accesări
  0 comentarii
136 accesări
0 comentarii

Cântec femeiesc

 Cantec Femeiesc Asa e mama si a fost bunicaAsa suntem femei lânga femeiParem nimic si nu-nsemnam nimicaDoar niste “ele” ce slujesc pe “ei”.Ei neglijenti, iar ele foarte calmeEi încurcând ce ele limpezescEi numai talpi si ele numai palmeAcesta e destinul femeiesc.Si-n fond, ce fac femeile pe lume?Nimic maret, nimic impunator.Schimbându-si dupa ei si drum si numePun lucrurile iar la locul lor.Cu-atâtia pasi ce au facut prin casaSi pentru care plata nici nu cerDe-ar fi pornit pe-o cale glorioasaAr fi ajuns si dincolo de cer.Ei fac ce fac si tot ce fac se vedeBa strica mult si ele-ndreapta totSi de aceea nimeni nu le credeCând cad, îmbatrânesc si nu mai pot.Asa e mama si a fost bunicaSi ca ele mâine eu voi fi.Ce facem noi, femeile? Nimica,Decât curat si uneori copii.Suntem veriga firului de ataÎn fiecare lant facut din doiCe greu cu noi femeile în viataDar e si imposibil fara noi…
  137 accesări
  0 comentarii
137 accesări
0 comentarii

Cuvântul lui Dumnezeu şi moştenirea ta.

Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi  a  Cuvântului  harului  Său  care  vă  poate  zidi  sufleteşte şi vă poate da moștenirea  împreună  cu  toți sfinții   (Faptele apostolilor 20:32).
 
Atunci  când  Scriptura  spune  despre  Cuvântul lui  Dumnezeu  că  este  capabil  să  îţi  dea  o moştenire,  înseamnă  că  te  pune  în  posesia  acelei moşteniri.  Imaginează‑ţi  că  ai  o  moştenire  şi  că  nu  o poţi  revendica,  deoarece  ai  nevoie  de  acte  doveditoare. Înainte  de  a  putea  intra  în  posesia  moştenirii,  ai  nevoie de  un  avocat  care  să  te  reprezinte  în  instanţă  având documentaţia  potrivită  care  atestă  că  moştenirea  este, de  drept,  a  ta.  Avocatul  nu  ţi‑a  „dat”  moştenirea,  dar  te‑a ajutat  să  o  obţii.  Aceasta  face  Cuvântul  lui  Dumnezeu pentru tine. Dumnezeu  ne‑a  dat  deja  moştenirea. 
Continuă să citești
  115 accesări
  0 comentarii
115 accesări
0 comentarii

De ce femeile traiesc mai mult?

Mama si tata se uitau la televizor cand mama a spus," Sunt obosita si e tarziu. Cred ca ma voi duce in pat."

O ia spre bucatarie ca sa faca sandvisurile pentru a doua zi.

Spala castroanele de popcorn, scoate carnea afara din congelator pentru cina din seara urmatoare, verifica cerealele, umple borcanul cu zahar, pune linguritele si castroanele pe masa si pregateste filtrul de cafea pentru a doua zi dimineata.

Apoi pune niste rufe la uscat, mai baga niste haine in masina de spalat, calca o camasa si coase un nasture care cadea la o camasa.

Strange piesele jocului ramas pe masa din sufragerie, pune telefonul la loc, aseaza agenda de telefon la loc in raft.

Continuă să citești
  355 accesări
  11 comentarii
Comentarii recente
Costica
Stiu ca nu mi se adreseaza postarea. Un indiciu ar fi ca a fost afisata pe 6 Martie. Sunt distrat insa de capacitatea femeilor de ... Read More
Marți, 13 Martie 2018 16:26
DeliaC
Un studiu al Institutului Național de Statistică arată că femeile românce trăiesc în medie 78,91 de ani, iar bărbații, 72 de ani. ... Read More
Marți, 13 Martie 2018 20:43
Costica
Asa este, barbatii traiesc in medie mai putin. Nu am contestat nici un moment acest lucru, ci am scos in evidenta cateva cauze. Ma... Read More
Joi, 15 Martie 2018 15:22
355 accesări
11 comentarii

CAND CERUL TACE de Ronald Dunn

Ron Dunn, pastor a trebuit sa treaca print-o perioada foarte grea in care si-a pus multe intrebari fara raspuns, a experimentat singur problemele de tipul despresiei si vinovatiei.

In calatoria sa lunga catre vindecare, Dunn a invatat pe rand sa se uite la suferinta din alte puncte de vedere si in aceasta carte explica ce a invatat din aceasta exeprienta.

A inceputi prin a-L intreba pe Dumnezeu "de ce?" si a trecut la a-L intreba "si acum?" si a trecut din intuneric la lumina.

Din aceasta carte eu am invatat sa cred ca durerile mele si suferintele mele sunt tinute in mana unui Dumnezeu Suveran care are ca scop binecuvantarea noastra chiar daca uneori e in tacere.

Aceasta este una din cartile mele preferate si o recomdand tuturora, mai ales celor  care nu au curaj sa strige " de ce mie? "ci ascund in inima aceste intrebari.

Continuă să citești
  186 accesări
  0 comentarii
186 accesări
0 comentarii